Menu
Roadshow Persvrijheid

Roadshow Persvrijheid

Afwegingen in de media en verschillende perspectieven

De Roadshow Persvrijheid was afgelopen woensdag te gast op het Joke Smit college. De havo- en vwo leerlingen van het volwassenenonderwijs waren met name geïnteresseerd in de werkwijze van de media. Waarom publiceren de media over het ene onderwerp veel en hoor je over het ander vrijwel niets? De leerlingen konden al hun vragen kwijt aan Senay Özdemir, initiatiefneemster van Roadshow Persvrijheid, en Wietse Pottjewijd, freelance journalist. 


 

De boerenprotesten op het Malieveld. Dàt is wat leeft hier in Friesland.

In het kader van het Burgerschapsprogramma werd De Roadshow Persvrijheid afgelopen donderdag uitgenodigd op het ROC Friese Poort. Met maar liefst vier bijzondere gasten als Dirk Kooistra (CDA Noardeast Friesland), Julie Bruijnincx (D66 Leeuwarden) en Wilbert Elting (chef Nieuws van het Leeuwarder Courant), vond een mooi debat plaats onder leiding van Auke Zeldenrust (Omroep Friesland). Samen met 150 studenten zijn zij de discussie aangegaan over persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.


‘Het is een keuze om je beledigd te voelen’

Roadshow Persvrijheid kwam afgelopen woensdag langs in Amsterdam bij PACT+, school voor theater, dans, muziek en music production. Bijna honderd leerlingen gingen het gesprek aan met Wietse Pottjewijd (freelance journalist) en Daan Wijnants (VVD Amsterdam) over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. 


‘We wilden weten hoe ver je kunt gaan in het beledigen van de koning’

Van de berichtgeving over de zoon van Femke Halsema tot het niet mogen beledigen van het koningshuis: we bespraken weer interessante onderwerpen bij Roadshow Persvrijheid. Het Metis Montessori Lyceum ontving de Roadshow afgelopen vrijdag. Hier gingen wij met twee groepen leerlingen (havo en vwo) het debat aan over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Te gast waren Kustaw Bessems (chef Digitaal van de Volkskrant), Yassmine el Ksaihi (D66 Amsterdam) en Zeeger Ersting (GroenLinks Amsterdam).


Subscribe to this RSS feed