Menu
Roadshow Persvrijheid

Roadshow Persvrijheid

‘We wilden weten hoe ver je kunt gaan in het beledigen van de koning’

Van de berichtgeving over de zoon van Femke Halsema tot het niet mogen beledigen van het koningshuis: we bespraken weer interessante onderwerpen bij Roadshow Persvrijheid. Het Metis Montessori Lyceum ontving de Roadshow afgelopen vrijdag. Hier gingen wij met twee groepen leerlingen (havo en vwo) het debat aan over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Te gast waren Kustaw Bessems (chef Digitaal van de Volkskrant), Yassmine el Ksaihi (D66 Amsterdam) en Zeeger Ersting (GroenLinks Amsterdam).


Roadshow Persvrijheid te gast op het Berlage Lyceum in Amsterdam

Met ruim achtenvijftig Roadshows op de teller trokken wij afgelopen donderdag naar onze hoofdstad. Hier gingen wij met twee groepen leerlingen het debat aan. In het eerste debat verwelkomden wij Hella Hueck (Financieel Dagblad) en Hala Naoum Néhmé (VVD Amsterdam) als panelleden. In het tweede debat namen Marloes de Koning (NRC Handelsblad) en Tirza de Fockert (GroenLinks Amsterdam) het stokje over.


Studenten Nova College Entree in debat over persvrijheid

Studenten van de mbo opleidingen Entree Zorg, Dienstverlening en Retail en Niveau 2 Ondersteunende Administratieve Beroepen en Verkoop van het Nova College in Haarlem hebben donderdag 31 januari gedebatteerd over persvrijheid. Tijdens de lessen burgerschap hadden de studenten vragen voorbereid, die ze stelden aan een panel dat bestond uit vertegenwoordigers van de media, journalistiek en politiek. 

Subscribe to this RSS feed