Menu

Team

De Roadshow Persvrijheid is een initiatief van journalisten Senay Özdemir en Shirley Haasnoot en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Stichting Nieuws in de klas en SEN Producties & Consultancy.

Shirley Haasnoot

Shirley Haasnoot is journalist en historicus. Haar interesses: media, onderwijs, geschiedenis en politiek, grote steden, universiteiten en archieven. Ze werkte o.a. als directeur bij het Expertisecentrum Journalistiek en was hoofdredacteur van de Academische Boekengids. 

 
 

Senay in Prague One World kopie Senay Özdemir is oprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift SEN Magazine, dat in 2004 verkozen werd als beste nieuwe vrouwenblad van Nederland. Ze begon in 1993 als omroepster bij de TROS en was daarmee de eerste Turkse presentatrice op de Europese  televisie.  Daarnaast werkte Senay o.a. als docent ‘Online Publishing’ aan de Universiteit van  Texas en  publiceerde ze in 2009 haar eerste roman De Harsclub. Verder schreef ze voor NRC, De Volkskrant, LA Times, IHT, en New America Media.  

Chris van HallChris van Hall is manager van Nieuws in de klas. Nieuws in de klas helpt docenten in het primair en voortgezet onderwijs nieuwsmedia in hun lesprogramma te verwerken en de taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap van leerlingen te vergroten.   

 

  

Michelle KnijffMichelle Knijff is projectleider onderwijs van Nieuws in de klas. Als projectleider houdt Michelle zich bezig met de ontwikkeling van lesmaterialen en samenwerking met andere organisaties. Ze heeft een achtergrond als ontwikkelingspsycholoog en is bevoegd leerkracht primair onderwijs.

 

  

 Els Anker (1993) is journalist, blogger en auteur. Haar roots liggen in Velsen, maar vanaf 2013  verhuisde ze naar Utrecht om daar te studeren aan de School voor Journalistiek. Ze specialiseert  zich in  religie en werkt als nieuws- en  televisieredacteur bij dagblad Metro en RTV Seaport.

 

 Sanne Eijkelestam (1994) wilde al journalist worden voordat ze wist wat het beroep eigenlijk  inhield. Ze studeert nu dan ook aan de School voor Journalistiek in Utrecht, haar favoriete stad  waar ze sinds kort ook woont. Haar grote passie ligt bij het schrijven, en ze schrijft dan ook  regelmatig voor verschillende websites.